2017 második félév képzési naptár

Ha a tanulás, fejlődés, továbbképzés a tervek része, akkor ehhez mi is szeretnénk hozzájárulni a TEQUA International Kft. II. félévi, színvonalas és gyakorlatorientált nyílt képzési programjaival.

Ízelítőül néhány, nyílt képzéskínálatunkból:

QMF-QMS-QMA minőségirányítási kurzusok: szintén egymásra épülő tanfolyamainkon a minőséget az alapoktól ismerhetik meg hallgatóink, akár nemzetközi tanúsítvánnyal, német nyelvű oktatással (követő tolmácsolással.)

IMS (Integrated Management System)

A képzést figyelmébe ajánljuk mindazoknak a Vállalati belső auditoroknak, minőségirányítási, környezetvédelmi, munka- és tűzvédelmi szakembereknek, IMS-megbízottaknak, valamint olyan vállalati kulcsszemélyeknek, vezetőknek, akik meg akarnak ismerkedni a szervezeti (működési) folyamatokba épített (ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, illetve BS OHSAS 18001:2007 szabványok szerinti minőség-, környezet- és munkabiztonság-) irányítási rendszerek auditálásának követelményeivel, és készséggel szeretnének rendelkezni a belső auditok tervezésében, végrehajtásában és dokumentálásában.

IATF 16949 ismeretek és belső auditor képzés

A tavalyi év végén jelent meg az IATF 16949:2016 1. kiadása, mely nyugállományba küldte az ISO/TS 16949:2009-es szabványt. Tanfolyamunk az IATF 16949 kiadvány céljának, felépítésének és követelményeinek megismerését biztosítja. A kiadvány ismerete lehetővé teszi az autóipari minőségirányítási rendszer fontosságának megértését, valamint megadja a lehetőséget a vállalati minőségirányítási rendszer kialakításában, bevezetésében, működtetésében és fejlesztésében való részvételhez.

VDA 6.3 Folyamatauditor képzés (gyártók-, szolgáltatók)

A folyamataudit módszereinek újrarendezése, pontosítása, az autóipar megváltozott követelményeihez történő hozzáigazítás.

LEAN MANAGEMENT-, LEAN SUPPLY CHAIN tanfolyamok

A menedzsment feladata és felelőssége a gazdasági stratégia, a gyors fejlődési képesség, a folyamatos áramlás, az értékteremtés, a költséghatékonyság és a munkatársakat is aktívan bevonó, problémamegoldó szervezeti rendszer megteremtése. Az általunk nyújtott lean – lean ellátási lánc tréningek, ezen felelősségnek való megfelelősségez segítenek közelebb jutni, a módszerek elsajátítása által.
A lean módszerek alkalmazása, biztosítja a vevői igények, lehető legmagasabb szintű kielégítését úgy, hogy folyamatosan fejleszti a működést, kiküszöbölve az értékteremtő láncban fellelhető veszteségeket, hibákat, biztosítva az anyagfolyam vevői igényeknek megfelelő folyamatos áramlását. Ha a fejlesztést a folyamatban dolgozók bevonásával végezzük, akkor a motiváltságukra és az elkötelezettségükre is pozitívan hathatunk.
A képzési modulok célja, hogy a résztvevők megismerjék a lean menedzsment filozófiáját, alapjait, módszereinek és eszközeinek alkalmazását a termelésben, a logisztikában vagy a szolgáltatások területén.

TEAM KOORDINÁTOR, MŰSZAKVEZETŐ képzés

A műszakvezető-, csoport vagy team vezető képzés célja, a "szendvics helyzetben“, a menedzsment és a beosztott munkatársak közötti kihívásokkal teli környezetben lévő csoportvezetők-, műszakvezetők szerepének megerősítése.
A hazai vállalatvezetők számára általában nem állnak rendelkezésre olyan művezetői, műszakvezetői feladatokra megfelelő szakemberek, akik szervezett formában megismerkedhettek a munkahelyi vezetés alapvető követelményeivel. A szakmunkásképzés rendszerében a vezetői ismeretek oktatása értékelhető szinten nem szerepel. A vezetési ismereteket a szerencsésebbek megérzésük, vagy munkahelyen - rutinos kollégáiktól ellesett - jó tapasztalatuk útján gyűjtögetik.
Ez a gond fokozottan sújtja azokat a vállalatokat, amelyeknél a hirtelen felfutó termelés esetén igényelt nagyobb létszámú bővítés vezetői háttere hiányzik. Ugyanilyen gondokkal néznek szembe azok a vállalatok, ahol a képzettebb munkaerő a régióból máshova költözött és az utánpótlás biztosítása nehézségekbe ütközik, vagy a külföldi menedzsment által elvárt módszerek teljesen ismeretlenek.

A vállalatok HR szakemberei és felső vezetői ebben a helyzetben azt a kézenfekvő megoldást választják, hogy a legjobb szakmunkásokat helyezik művezetői, műszakvezetői pozícióba, hiszen az ő szakmai elismertségük vitathatatlan, így jó eséllyel válnak majd jó vezetővé is.
A váltás azonban sokszor nem jár a kívánt eredménnyel: a szakmájában magabiztos dolgozó – felismerve vezetői ismereteinek hiányát – bizonytalanná válik, és nem tud megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak. A bizonytalan vezető nem tudja ellátni egyik legfontosabb feladatát: a vállalat vezetésének üzenetét, akaratát képviselni a dolgozók felé és a dolgozók oldalán állva érvelni a vezetés felé.
Ebben a helyzetben aligha lehet más eszközt alkalmazni, mint egy olyan tréninget, amely végigtárgyalja a munkahelyi középvezetők tipikus feladatait, rávezeti őket csoportmunka formájában az alkalmazandó helyes gyakorlatra.

SIX SIGMA GREEN ÉS BLACK BELT -, MINITAB képzések: hogy a statisztika értelmet nyerjen

* A tájékoztatás nem teljes körű, pontos információkért keresse a nyílt képzésekért felelős oktatásszervezőnket e-mailben (tequa@tequa.hu) vagy telefonon (+36-1/279-1047).

CsatolmányMéret
2017_ii_nyilt_naptar.pdf398.21 kB