A VW konszern auditálási előírásainak való megfelelés és Tequa képzések

Korábbi cikkünkben már felhívtuk a figyelmet arra, milyen előírásbeli változások történtek a VW konszern auditálással kapcsolatban (ITT olvasható).

Nézzük, hogyan kapcsolódik ez a TEQUA International Kft. képzéseihez!

 

A TEQUA oktatási rendszerében a VDA 6.3 szabvány 11. oldalán előírtaknak felel meg, a következők betartása mellett:

A VDA 6.3 Belső Folyamatauditor tanfolyamunkon való sikeres részvétel önmagában nem elegendő a VW Prozessauditorokkal szemben támasztott követelmények igazolásához.

Ehhez az AUDITOR (TÜV Know-how Club licensz alapján szervezett  QMA tanfolyamunk elvégzésére is szükség van). 

Azok, akik rendelkeznek vagy a TÜV vagy az EOQ (European Organization for Quality) által az elmúlt 3-évben kibocsátott, érvényes tanúsítvánnyal, a VDA 6.3-Belső Auditor tanfolyamunk akár nyílt, akár in-house formában megszervezett képzésén megszerezhetik a szükséges végzettség igazolását, a megfelelő szakmai gyakorlatuk igazolása mellett. 

A VW általi jóváhagyáshoz a következő dokumentumok álljanak rendelkezésre:

- Gyártókörnyezetben szerzett minimum 5 éves gyakorlat igazolása, melyből min. 2 év QM vagy folyamatmenedzsment területén szerzett.

- Gyártott termékkel és a gyártási folyamattal kapcsolatos ismeret melynek az auditját végzi az illető.

- Auditori végzettség igazolása (EOQ-Auditor, TÜV Auditor -- pl. QMA, vagy Lead Assessor képzettségigazolás).

- Megalapozott folyamatmenedzsment ismeretek - pl. QMS (Minőségirányítási specialista képzés).  

- VDA 6.3 Tanfolyam sikeres elvégzése (nem muszáj a belső auditor képzést elvégezni, fő, hogy a VDA 6.3 követelményekkel tisztában legyen az illető és abból sikeres vizsgát tegyen). 

  

Amennyiben szüksége lenne Zertifiziertee Prozessauditor VDA 6.3 követelménynek megfelelő oklevélre a fent leírtak figyelembe vétele mellett, keresse oktatásszervezőinket a KAPCSOLAT menüpont alatti elérhetőségek valamelyikén. 

További kérdések esetén a TEQUA International Kft. szakmai vezetője, a TÜV Hessen Know-how Club központja, valamint a müncheni központú TÜV Akademie GmbH áll rendelkezésre.